Over Yvonne

Terug naar 'Over De Kern'

Yvonne Meyer

Ik ben een bewust levend, optimistisch mens die eerder een glas half vol ziet dan half leeg.
Ik geniet van de omgang met mensen, maar kan me ook uitstekend alleen vermaken.

Mijn talent is het snel doorzien van waar het bij problemen, van persoonlijk aard of in werkprocessen, om draait. Mijn antwoord is kort, krachtig en pragmatisch. Ik ben niet van de lange verhalen en mooie woorden. Ik wordt warm van het samen werken aan een probleem en daarbij ieder tot zijn/haar recht laten komen. Als ik een lach in de ogen kan brengen van de ander, maakt mijn hart een sprongetje!

Vanuit mijn praktijk verzorg ik zowel religieuze als niet religieuze uitvaarten. Een passend ritueel draagt vooral het stempel van de overledene en behoeft niet gevat te worden in het denkbeeld van een religieuze stroming.
Kernwoorden voor mijn manier van werken zijn vooral: kalm, warm, betrokken, respectvol, creatief en heel rustig.

Als geestelijk verzorger ben ik werkzaam bij de Zorgfederatie Oldenzaal, locatie Scholtenhof. De mens leren kennen op vaak hoge leeftijd, in een kwetsbare periode in hun leven en daar naast mogen staan ervaar ik als zeer verrijkend.

Als coach-trainer ervaart men mij als heel plezierig, positief, meedenkend, oplossingsgericht, goed kunnen luisteren, geduldig, oordeelvrij en positief. Op de vraag ‘hoe zie je mij als collega’ wordt door een directe collega spontaan geantwoord met kernwoorden als accuraat, creatief, flexibel, enthousiast, goed kunnen doorvragen en verhelderen en een echte teamplayer.

Voor geestelijke en spirituele voeding ga ik regelmatig naar de kerk, lees inspirerend boeken, gun ik mijzelf jaarlijks een retraite in het klooster en volg ik via mijn vroegere opleiding nog altijd verdiepingsdagen om het zicht op mijzelf niet te verliezen.

In de (Hof)kerk ben ik graag betrokken bij het wel en wee van de kerkleden. Als vrijwilliger voer ik verschillende taken uit. Tevens verzorg ik uitvaarten van kerkleden als ritueel begeleider.

Als Zilvercoach ben ik betrokken bij het project Twents Zilver. Via de ingang kunst & cultuur mag ik 1:1 werken met ouderen die veel thuis zijn en geen groot netwerk (meer) hebben. Zo schilder ik met ouderen, praat over hun leven, maak er soms een gedicht over of schrijf het levensverhaal.

Meer weten? Lees Magazine Yvonne

Magazine Yvonne - frontpage Magazine Yvonne.