Ritueel begeleiding

Terug naar 'Diensten'

Begeleiding bij het vormgeven van een passend afscheid.
Een passend ritueel draagt het stempel van de overledene. Een afscheidsbijeenkomst kan in een religieuze setting plaatsvinden of je ziet de passie terug waarvoor of waarmee hij/zij geleefd heeft.

Bij leven kunt u al voorbereidingen willen treffen of u wilt het afscheid regelen van een dierbare. Naast het schrijven van een levensverhaal, wat meestal de kern van een afscheid vormt, wordt u geholpen met muziek, teksten, gedichten en andere, de overledene en nabestaanden aansprekende symbolen.
Naar wens kan de familie of kunnen vrienden (delen van) het ritueel uitvoeren. Als spreken in het openbaar voor veel mensen al een ‘brug te ver is’; op dergelijke momenten is dat dubbel zo zwaar. Yvonne Meyer kan inspringen op het moment dat het u te veel wordt. Alles gebeurt in afstemmen en samenspraak met de nabestaanden.

Nazorg

Na het afscheid zal Yvonne de nabestaanden thuis bezoeken en krijgt u het levensverhaal in een boekje aangereikt.

Indien nodig kan zij ingeschakeld worden bij het doorleven en verwerken van de lege plek die is ontstaan.

Kosten

Het ritueel begeleiden kost qua tijdsinspanning in de regel tussen vijftien tot twintig uur. De begeleiding kan bestaan uit: Familiegesprek(ken), levensverhaal schrijven, ritueel samenstellen, draaiboek uitvaart opstellen, regel werkzaamheden en afstemming betrokkenen, opmaak boekje, muziek uitzoeken en wacht- en reistijd. Voor eventuele gereden kilometers wordt 0,19/km in rekening gebracht. De kosten liggen, afhankelijk van de investering tussen de €400,00 en € 500,00. Het ritueel begeleiden is vrijgesteld van BTW.

Bel gerust voor meer informatie. Het is eigenlijk niet mogelijk om hier volledig te zijn in de informatieverstrekking. U kunt ook het contactformulier invullen.

Telefoon: (06) 14 379 278

Blijvende herinnering

Rouwkaars, mini schilderijtje, bewaardoosje.
Wilt u een blijvende herinnering, niet te groot, die u bijvoorbeeld naast een foto kunt plaatsen, klik dan hier.