Ritueel begeleiding

Terug naar 'Diensten'

Met ritueel begeleiding krijgt u hulp bij het maken en, desgewenst, uitvoeren van een passend afscheid.
Een passend ritueel draagt het persoonlijke stempel van de overledene. Een afscheidsbijeenkomst kan in een religieuze setting plaatsvinden of je ziet de passie terug waarvoor of waarmee hij/zij geleefd heeft.

Bij leven kunt u al voorbereidingen treffen. Waarom zou u dat willen? Daar kunnen uiteenlopende redenen voor zijn. Bijvoorbeeld:

We nemen samen de wensen en mogelijkheden door van de uitvaart en het ritueel. Naast het schrijven van een levensverhaal, wat meestal de kern van een afscheid vormt, wordt u geholpen met muziek, teksten, gedichten en andere, de overledene en nabestaanden aansprekende symbolen en rituelen.
Naar wens kan de familie of kunnen vrienden (delen van) het ritueel uitvoeren. Echter, als spreken in het openbaar voor veel mensen al een ‘brug te ver is’; op dergelijke momenten is dat dubbel zo zwaar. Yvonne Meyer kan inspringen op het moment dat het iemand te veel wordt. Alles gebeurt in afstemming en samenspraak met de nabestaanden.

De hobbel om een gesprek aan te gaan is meestal redelijk hoog. Achter blijkt er echter een last van de schouders te zijn gevallen. Het is geregeld, het staat op papier en dat geeft rust.

Kosten

Het ritueel begeleiden kost qua tijdsinspanning in de regel tussen vijftien tot vijfentwintig uur. De begeleiding kan bestaan uit: Familiegesprek(ken), levensverhaal schrijven, ritueel samenstellen, draaiboek uitvaart opstellen, regelwerkzaamheden en afstemming met betrokkenen, opmaak boekje, muziek uitzoeken en wacht- en reistijd. Voor eventuele gereden kilometers wordt 0,21/km in rekening gebracht. De kosten liggen, afhankelijk van de geïnvesteerde tijd en tussen de €400,00 en € 600,00. Deze dienst Het is vrijgesteld van BTW.

Bel gerust voor meer informatie. Het is eigenlijk niet mogelijk om hier volledig te zijn in de informatieverstrekking. U kunt ook het contactformulier invullen.

Telefoon: (06) 14 379 278

Blijvende herinnering

Rouwkaars, mini schilderijtje, bewaardoosje.
Wilt u een blijvende herinnering, niet te groot, die u bijvoorbeeld naast een foto kunt plaatsen, klik dan hier.