Pelgrimage Kroezeboom - De Kern

Terug naar 'Diensten'

Je bezinnen op een actueel thema in het leven, onder deskundige begeleiding, om een dieper inzicht te ontwikkelen.

Kroezeboom

Er zijn diverse redenen waarom je een pelgrimage kunt ondernemen, bijvoorbeeld:

De ‘pelgrimage Kroezeboom’ leent zich ervoor om je op een specifiek thema in je leven te richten en daar dieper op in te zoomen.

Programma

Je start ’s morgens (9:00 uur) op het Alding. Daar drinken we een kop thee en maak je kennis met de andere deelnemers. Vervolgens bepaal je, voor zover je dat nog niet gedaan hebt, met welke intentie of met welk thema je wilt gaan lopen. Als je er alleen niet uitkomt; wij kunnen je daarbij helpen. Dan gaan we naar de Kroezeboom waar de wandeling start.
Je wandelt onder begeleiding en in stilte. De stilte helpt je om contact te maken met de vraag, het thema, en hieraan vol aandacht te geven.
Onderweg zijn er enkele momenten waarop je geholpen wordt om tot een verdieping van het vraagstuk te komen.
Aan het eind van de ochtend komen we weer terug bij het Alding. Een boerderij en kunstschool op het landgoed Herinckhave. Hier gebruik je een landelijke lunch. Afhankelijk van de behoefte van de groep kan deze lunch in stilte genuttigd worden.
’s Middags verwerk je je thema in een beeld. Dat kan door te schilderen, tekenen, dichten, boetseren of een eigen kozen vorm. Er is deskundige begeleiding aanwezig.
Aan het eind van de middag ronden we de dag gezamenlijk af onder het genot van een hapje en een drankje (± 17:00 uur).

Deze dag wordt verzorgd door Ine Heerink van kunstschool Alding, in haar handen rust de creatieve begeleiding, en Yvonne Meyer van De Kern. Zij treed op als coach en verzorgd de geestelijke begeleiding.

Pelgrimage Kroezeboom

De pelgrimage Kroezeboom vindt vier keer per jaar plaats: telkens op een zondag rond de seizoenswisselingen. Met een groep van minimaal zes en maximaal tien personen, kun je dit programma ook buiten de vier vaste seizoendagen boeken.

Voorbereiding

Het is goed om vooraf te bedenken met welk thema of welke vraag je wilt gaan lopen. Indien je het boekje hebt aangeschaft van het Hilligenpad, kan de bijsluiter je helpen een thema te vinden. De wandelroute voert door een bos met smalle, hobbelige paadjes. We adviseren je hiervoor passend schoeisel en kleding te dragen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Ook kun je een notitieboekje en pen meenemen om onderweg je gedachten aan het papier toe te vertrouwen. De route vraagt een redelijke lichamelijke conditie in verband met de hobbelige paadjes. De wandeling wordt in een rustig tempo gelopen en duurt ongeveer anderhalf uur, inclusief een korte pauze.

 

TijdsplanningKapel Herinckhave

9:00 Kunstschool Alding
9:30 Start wandeling Kroezeboom
12:00 Aankomst het Alding
12:30 Lunch
13:30 Start creatieve middag
16:00 Afsluiting
17:00 Einde

De dag kost € 85,00.

Hilligenpad

In 2016 heeft het Overijssels landschap, in samenwerking met De Zwanenhof in Zenderen het Hilligenpad ontwikkeld. Een vijfdaagse wandelroute door Twente langs ‘heilige (hillige) punten’ van nu en van vroeger. (kijk voor meer informatie op de website van Landschap Overijssel). Ook de Kroezeboom maakt onderdeel uit van deze route.