Ritueel begeleiding - De Kern

Terug naar 'Diensten'

 

Begeleiding bij het vormgeven van een passend afscheidsritueel

Verzorgen van het afscheid bij overlijden

Ritueel begeleiden

Als iemand is overleden komt over het algemeen, na de dokter, een uitvaartbegeleider bij u om het afscheid met u door te spreken. Een uitvaartbegeleider zorgt voor de zakelijke kant en zal u veel werk uit handen nemen, denk aan bijvoorbeeld de kaarten, de advertentie, een kist, een locatie…
Indien u niet (meer) bij een kerk bent aangesloten is daarmee een pastor of predikant niet (automatisch) beschikbaar voor het afscheidsritueel. In dergelijke gevallen kunt u terugvallen op een zogenaamde ritueelbegeleider of spreker.

De Kern, Yvonne Meyer, verzorgt zowel kerkelijke als niet kerkelijke uitvaarten. Zij heeft de benodigde kennis, ervaring en deskundigheid in huis om een passend afscheidsritueel met u samen te stellen. Naast het schrijven van een levensverhaal, wat meestal de kern van een afscheid vormt, kan zij met u muziek, teksten, gedichten en andere, de overledene en nabestaanden aansprekende symbolen, uitzoeken om zo een passend afscheid te verzorgen. Naar wens kan de familie of kunnen vrienden delen van het ritueel zelf uitvoeren. Als spreken in het openbaar voor veel mensen al een ‘brug te ver is’; op dergelijke momenten is dat dubbel zo zwaar. Yvonne Meyer kan inspringen op het moment dat het u te veel wordt. Alles gebeurt in afstemmen en samenspraak met de nabestaanden.

Nazorg

Na het afscheid zal Yvonne u thuis bezoeken en krijgt u het levensverhaal in een mooi boekje aangereikt. Indien nodig kan zij ingeschakeld worden bij het doorleven en verwerken van de lege plek die is ontstaan.

Kosten

Het ritueel begeleiden kost qua tijdsinspanning tussen de tien uur, voor een klein ritueel, tot ongeveer vijftien uur voor een afscheidsritueel van (ruim) een uur. Bij de begeleiding zijn inbegrepen: (hoog tarief € 37,50/uur) Familiegesprek (± 2x), levensverhaal, samenstellen ritueel, draaiboek uitvaart, (laag tarief € 25,00/uur) regelwerk, afstemming, opmaak boekje, muziek uitzoeken en wacht- en reistijd. Voor eventuele gereden kilometers wordt 0,19/km in rekening gebracht. Het ritueel begeleiden is vrijgesteld van BTW.

 

Bel gerust voor meer informatie. Het is eigenlijk niet mogelijk om hier volledig te zijn in de informatieverstrekking. U kunt ook het contactformulier invullen.

Telefoon: (06) 14 379 278